Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X спечели първия си полпозишън за този сезон.

Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ беше най-бърз днес, на трасето в Бургас, което е домакин на четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм за Затворен Маршрут.

Още в началото на първата тренировка пловдивчанинът трябваше да се прибере в бокса на отбора си, след като преди това, на един от обратните завои се удариха с Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX).

В тази тренировка Маршавелов остана с четвърто време.

Във втората тренировка двукратният шампион на България в тази дисциплина записа най-добро време и така си осигури първата стартова позиция за утрешното състезание, което ще стартира в 11:00 ч.

Във връзка с инцидента между Константин Маршавелов и Пламен Камбуров, от отбора на „Автотранс Рейсинг Тийм“ подадоха контенстация срещу пилота на „КА-2 Рейсинг“. Комисарите определиха инцидента като „състезателен“, т.е. няма виновни.

“В първата тренировка се ударихме с Пламен, което ни накара да се приберем по-рано в бокса. Според мен инцидента беше чисто състезателен, както го определиха и отговорните лица”, сподели лидера в шампионата след края на днешния ден.