Пилотът на „Автотранс Рейсинг Тийм“ Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX) ще стартира от четвърта позиция в утрешното състезание на Писта Бургас 2017.

Камбуров приключи участието си в  първата тренировка на „Писта Бургас 2017“ още в началото на сесията.

Отпадането на двукратния шампион на България в дисциплината „Затворен маршрут“ бе в следствие от удар с Константин Маршавелов.

Механиците на отбора успяха да отстранят част от проблемите и пилота успя да стартира и във втората тренировка за време. В нея, проблеми със спирачките не позволиха на Камбуров да постигне по-добро време от това в първата сесия. Така пилота ще застане на четвърто място на стартовата решетка утре.

Междувременно отборът на „Автотранс Рейсинг“ подаде контенстация срещу действията на Маршавелов, която не беше уважена от длъжностните лица.

Иван Влъчков

В същото време Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция на писта Бургас в своята серия Туринг.

Шампионът за миналата година бе най-бърз и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна 1:19.257 мин. В първата Влъчков също постигна силен резултат – 1:19.737 мин.

Втори на старта ще бъде Станислав Паришков с Опел Кадет, който във втората сесия бе сериозна конкуренция за Иван, като записа 1:20.380 мин. Двамата на няколко пъти си размениха първата позиция във втората квалификация.

Трети се нареди Росен Русев с Хонда Сивик, следван от ветерана Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Петър Бакалов.