Пилотът на Заубер Адриан Сутил коментира, че в Гран при на Малайзия, което ще се проведе на 30 март, основен проблем ще е горещината.

"В Малайзия предстои едно от най-трудните състезания поради горещината. При тази влажност на въздуха това е напълно нормално. Пилотите трябва да са в изключителна физическа кондиция, особено в края на състезанието, когато си изчерпан до краен предел. Това е доста трудна задача за пилотите и предстои работа на предела на човешките възможности през цялата надпревара", коментира Сутил.

"Конфигурацията на трасето включва доста бързи завои, дълги прави и няколко шикана, което ще направи състезанието особено интересно. Харесва ми да пилотирам там, а успехът зависи най-много от аеродинамичната ефективност на машината. В Малайзия са доста важни всички компоненти на болида: настройката на шасито, високото ниво на сцепление към пистата и максималната скорост на правите участъци", допълни пилотът на Заубер.

"Най-важното нещо за успеха ще бъде аеродинамиката на болида. На "Сепанг" ние ще направим крачка напред в развитието на болида за тази година", завърши изказването си Сутил.