Една от емблемите на световния футбол Луиш Назарио да Лима, или просто Роналдо е на път да слезе от голямата сцена. Прочетохме и чухме много по темата. Цялата планета прикова поглед към Феномена и неговите сълзи. Това ли е краят? Въпросът вълнува всички. Отговорът прилича на „да”, но надеждата умира последна…

Какво губи футболът? Или по-скоро, какво имаше той до преди няколко дни! Разкошен футболист, медийна бомба, истинска звезда и не на последно място гигантски шампион.

По ирония на съдбата, или стечение на обстоятелствата, футболът губи второ рекламно лице за кратко време. Най-големите в последните десетина години - Роналдо и Зидан.

Двамата умеят да се забавляват и често го правят на своите шоу мачове наречени -Зидан, Роналдо и техните приятели. В голямата игра остават само приятелите, жалко!

Бразилският голмайстор е роден на 18 септември, 1976 година в Рио де Жанейро. Ако кариерата му приключи с мача срещу Ливорно на „Сан Сиро”, ще е твърде тъжно. Роналдо, смазан от контузиите, ще окачи футболните си чепици преждевременно.

Така направи и Зизу. Французинът обичаше да връзва на фльонга противниците. Краят на фамозната му кариера настъпи в момент, когато Зидан бе перфектен и на 34. Сигурен съм, че и днес да се върне в игра, до половин година ще е отново от топ класа.

Финалът и за двамата дойде без време. Роналдо, ако не успее да се върне, си тръгва със сълзи на очите. Тъжен, съкрушен, но и обичан от милиони. Няколко отбора са готови да му предложат договор. Милан и Интер не се тачат, но са обединени в подкрепата си към Рони.

Зидан не приключи с аплодисменти, купа и триумф. Всички помнят финала, удар в главата на Матераци и червен картон. После и загуба за Франция от Италия. Нищо, Зинедин Зидан си остана марков футболист за цяло едно поколение футболни запалянковци.

Зидан и Роналдо писаха история по едно и също време. Първо бяха от различните страни на барикадата. Голямата битка между тях спечели плешивият вълшебник. Франция отнесе Бразилия през 1998 година с 3:0. Зидан вкара два и стана Световен шампион.

Съдбата и Реал Мадрид дадоха шанс на дуета да се намести в една съблекалня. Зидан и Роналдо бяха част от един галактически проект. Французинът бе сред богоизбраните да играят за Реал в периода 2001-2006. Таранът Роналдо се докосна до магията на „кралския клуб” във времето от 2002 до 2007. Цели четири година заедно. После отново в мачовете между приятелите на единия и тези на другия.

Вече ги няма, ако не стане някакво чудо с Роналдо и той отново преодолее болката и трудностите.

Футболът, феновете чакаме новите футболни властелини. Новата генерация вечни шампиони, като тях двамата.

Зинедин Зидан и Роналдо, за тях ще се говори и след сто години. Почитателите на футбола ще четат за брилянтните им изяви, за червения картон на Зизу, за контузиите на Роналдо. Няма значение дали ще го пише в дебелите книги или дебелите сайтове.

Кой не знае за Пеле, Гаринча, Платини, Бекенбауер, Ван Бастен или Кройф?