Бившата звезда на Камерун Самуел Ето‘о се извини за това, че удари с коляно в главата привърженик на Алжир, но настоя, че е станал жертва на „безмилостна провокация“ от фена на северноафриканците след противоречивата световна квалификация по-рано през годината.

41-годишният президент на Камерунската федерация и посланик на Световното в Катар реагира бурно, след като към него се приближи запалянко след края на убедителния успех на Бразилия над Южна Корея с 4:1 в понеделник вечер. Видео в социалните мрежи показа как четирикратният носител на званието Футболист номер 1 на Африка се измъква от хора, които се опитват да го укротят, и удря с коляно в лицето блогъра, познат като Садуни СМ.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Мъжът паднал, но е без сериозни наранявания. Ето'о публикува изявление, в което призна, че е бил въвлечен във „физическа саморазправа“. „Бих искал да се извиня за това, че загубих контрол върху емоциите си и реагирах по начин, който не отговаря на характера ми“, сподели бившият нападател на Барселона, Интер и Челси. Той обаче адресира извинението си само „публично“, а не към пострадалия фен.

Камерунецът е изпуснал нервите си, след като блогъра го пита дали е плащал на съдиите в мача между Камерун и Алжир.

Ето‘о разкритикува привържениците на Алжир за поведението им, след като Камерун надви тима заради повече отбелязани голове на чужд терен в квалификационен плейоф за Катар през март. Впоследствие Алжир се оплака на ФИФА относно съдийството и първоначално поиска преиграване. До такова обаче така и не се стигна, а камерунците отпаднаха в групите на Световното, завършвайки на трета позиция в група с Бразилия, Швейцария и Сърбия