Английските национали не бива да бъдат критикувани за равенството 0:0 срещу САЩ на Световното първенство по футбол, заяви нападателят Маркъс Рашфорд, цитиран от Ройтерс. Той добави, че феновете трябва да дадат окончателна оценка за представянето на играчите в груповата фаза едва след мача срещу Уелс.

"Когато бием, ние сме най-добрите света. Когато падаме обаче, ние сме най-слабите. Така е във футбола, но предпочитаме да има някакъв баланс. Ако играем добре в следващия мач, никой няма да си спомня за този срещу САЩ. И на нас не ни бе приятен развоят, така че няма нужда да ни освиркват, за да ни напомнят. Знаем си", каза той.

"Абсолютно всички в съблекалнята знаят, че можехме да играем далеч по-добре. Винаги е разочароващо, когато не бием, но не бива да се излива чак такъв негативизъм, тъй като рядко някой печели и трите си мача на старта. Ако спечелим срещу Уелс, според оценката за старта трябва да бъде положителна".

Рашфорд, който игра на финала на Евро 2020, бе известно време извън състава заради контузии и слаба форма, но през новия сезон 25-годишният нападател се представя по-добре и попадна сред избраниците на Гарет Саутгейт за Световното първенство.

"Радвам се, че отново играя футбол. В момента нямам контузии или болежки и съм благодарен за това. Доволен съм, че отново съм със съотборниците ми, тъй като отсъствах твърде дълго", добави Рашфорд.