Португалия ще опита да си осигури класиране на осминафинал на Мондиал 2022 в днешната среща с Уругвай. Двубоят от група Н е днес от 21:00 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg. Главен рефер на мача е Алиреза Фагани от Иран. 

"Мореплавателите" стартираха участието си в Катар с победа с 3:2 над Гана, докато "урусите" завършиха 0:0 с Южна Корея и днес са длъжни да гонят позитивен резултат. 

Португалия имаше известни затруднения в първия си мач, но в крайна сметка след зрелищно второ полувреме успя да сломи съпротивата на отбора на Ото Адо. Кристиано Роналдо стана първият играч, който се разписва на пет световни първенства, след като беше точен от дузпа. 

Уругвай и Южна Корея се вкопчиха в здрава битка, като нито един от двата отбора не успя да намери очертанията на вратата в хода на срещата. "Урусите" нямаха късмет, след като Диего Години и Федерико Валверде удариха гредите. 

Селекционерът на "мореплавателите" няма да може да разчита на Данило Перейра, който счупи три ребра по време на тренировка. Уругвай ще е бъде невъзстановения Роналд Араухо.