Полицията в английското графство Съри потвърди, че разследва сигнал за кражба с взлом в дома на английския нападател Рахийм Стърлинг.

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт потвърди пред журналистите в неделя вечерта, че Стърлинг е напуснал лагера и е хванал самолета за Обединеното кралство, за да бъде със семейството си.

Официалното изявление на полицейския департамент на Съри е следното: "В момента разследваме сигнал за кражба с взлом на адрес в Оксшот, Ледърхед. С полицията се свързаха малко преди 21:00 часа в събота, 3 декември, след като обитателите на имота се прибрали и установили, че са откраднати редица предмети, включително бижута и часовници. В момента тече разследване, както и установяване на обстоятелствата", се казва в писмото, разпространено до медиите.

"Няма съобщения за заплахи или тормоз, тъй като откраднатото е установено със задна дата. Оперативните работници се занимават със случая".

Новината стана известна на журналистите, които са около отбора в Катар, в часовете преди мача със Сенегал от осминафиналите не Световното първенство. Тогава стана ясно, че бързоногото крило на Манчестър Сити не е в групата. Но и без него англичаните не срещнаха никаква съпротива, пометоха африканския отбор с 3:0 и вече чакат мача с актуалния световен първенец Франция.

Но все още не е ясно дали Стърлинг ще бъде на разположение за тази среща.

"Трябва да му дадем време да се опита да разреши това или да бъде до семейството си. Това е най-важното нещо в този момент, така че ще му дадем тази възможност, заяви Саутгейт по въпроса. Това не повлия на избора ми за стартовите 11. Преди да замине бяхме доста време заедно. Знаете, че понякога си правиш планове, но излизат събития, които не можеш да избегнеш", обясни треньорът.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Pазбира се, не е идеалния развой на събитията за целия отбор преди важен мач. Но личността в такива моменти е над колектива и ние приемаме всичко нормално. Така че трябваше да се погрижа за ситуацията", допълва Саутгейт.

Капитанът на Англия Хари Кейн изрази най-добри пожелания към Стърлинг на пресконференцията след мача Ал Хор.

"Нашите мисли са с него и със семейството му", каза той. „Това е личен въпрос, но никога не е лесно да видиш някой от твоите съотборници и приятели да се справя с нещо подобно. Не знам дали някой е имал усещането да се прибере в къща, която е била разбивана вече. Ние като отбор му изпращаме най-добрата енергия и се надяваме да го видим възможно най-скоро", завърши Кейн.