Капитанът на националния отбор на Сенегал по футбол Калиду Кулибали предизвика по-младите си съотборници да подобрят представянето си в следващия мач на страната на Световното първенство в Катар, за да запазят шансове за продължаване напред.

Кулибали заяви, че все още вярва, че Сенегал може да се класира за елиминациите, въпреки поражението с 0:2 от Нидерландия в първия си мач от Мондиал 2022.

„Все още вярваме в шансовете си. Знаем, че можем да постигнем нещо на Световното първенство и вярваме във възможностите си“, увери Калиду Кулибали, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„По-младите футболисти в състава трябва да покажат качествата си в следващите две срещи. Трябва да бъдат в най-добрата си форма, за да можем да направим голям мач срещу Катар“, добави състезателят на английския Челси.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

Двата състава ще излязат един срещу в петък. Катар също допусна поражение в първия си мач от група „А“ след като отстъпи с 0:2 пред Еквадор.

Според Кулибали, малките детайли са коствали загубата на Сенегал от Нидерландия. „Трябваше да направим равенство срещу нидерландския тим. Знаехме, че двубоят ще бъде решен от малките детайли. След контузията на Шейху Куяте ни беше доста трудно“, каза сенегалският национал.

„Опитахме се да играем нашия стил футбол. Жалко, че не успяхме да отбележим, защото имахме шансове. Сега ни предстоят два финала. Ще дадем всичко от себе си срещу Катар, за да можем да стигнем до решителен мач срещу Еквадор“, коментира още Калиду Кулибали.

„Мисля, че в защита бяхме солидни. Показахме и хубави неща, но загубата от 0:2 не отразява случилото се в мача. В елитния футбол обаче е така“, добави Кулибали.