Организаторите на Световното първенство в Катар, което започва по-късно днес, предприеха шокиращ обрат, с което объркаха много фенове, най-вече местните жители.

Домакините на Мондиал 2022 обявиха, че е по-добре да се пътува до стадионите с автомобили, вместо да се ползва градския транспорт. Изявлението е изненадващо, тъй като организаторите претендираха, че ще направят най-екологичното световно първенство с минимални въглеродни емисии. За целта беше представен изключително модерен модел на система за градски транспорт.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Това е поредната неприятна изненада, която футболните фенове получават в Катар. Както е известно, само преди два дни беше забранена продажбата на бира в близост до стадионите въпреки наличието на подписан специален договор между ФИФА и известна пивоварна.

„Хората живеещи в Катар и всички гости на страната, които имат достъп до автомобил, по-добре по този начин да пътуват до стадионите. На близко разстояние до съоръженията има безплатни паркинги, които ще бъдат на разположение“, се казва в официалното съобщение на домакините.

Организаторите на световното първенство дори предоставят карти с месторазположението на местата за паркиране. Те ще бъдат отворени за свободен достъп 4 часа преди началото на мачовете и ще бъдат затворени 90 минути след края на съответния двубой.

Съобщенията идват на фона на голямата гордост на Катар, че специално за Мондиал 2022 беше отворено най-модерното метро в света. В момента то разполага с три линии, а след края на футболния шампионат ще бъде изградена още една. Целият строеж на метрото в Доха ще струва 30 милиарда паунда.