Защитникът Юта Накаяма от Хъдърсфийлд ще пропусне Световното първенство заради контузия. Накаяма е получил травмата в мач от първенството на английската Лига Чемпиъншип само ден след обявяването на състава на Япония за Мондиала в Катар.

Накаяма е наранил ахилесовото си сухожилие по време на мача със Съндърланд вчера. От клуба му Хъдърсфилд обявиха, че лечението налага задължителна операция и тя ще го извади не само от Световните финали, но и от целия сезон до края.

"Самураите", какъвто е прякорът на отбора, първи ще пристигнат в Катар, идвайки за първенството другата седмица. Те стартират първенството на 23-и този месец срещу Германия, а другите два отбора в група Е са Испания и Коста Рика.

Японският отбор ще може да замени Накаяма с нов футболист, тъй като по правилата на ФИФА смените в 26-членните отбори са възможни до ден преди началото на първенството.

"Всички сме много разстроени от новината, че Юта няма да може да се присъедини към Япония за Световното. Това е място и опит, които той си спечели напълно заслужено с оглед мачовете, които изигра в последните меcеци, заяви мeниджърът на Хъдърсфилд Марк Фодерингъм.

Хъдърсфийлд е на последното 24-о място в дивизията към момента с 15 точки след 17 изиграни мача.