Действащият световен шампион Франция започва защитата на титлата си в Катар. „Петлите” се изправят срещу отбора на Австралия в първи мач за двата тима от група D на Мондиала. Възпитанците на Дидие Дешан са сочени за един от фаворитите не само в своята група, но и в шампионата на планетата като цяло. Франция ще се опита да стане първият отбор, който  успява да защити титлата си.

Всички срещи от Мондиал 2022 може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg!

Това обаче няма да бъде никак лесно предвид проблемите, които имат „петлите”в  състава си.

Пол Погба и Н‘Голо Канте, които бяха с основна заслуга за триумфа в Русия преди четири години, няма да бъдат в Катар, а от сметките в последния момент отпадна и носителят на „Златната топка“ Карим Бензема, който не игра в Русия и ще пропусне и този Мондиал. Австралия ще търси достойно представяне срещу далеч по-класния си съперник в група, в която са още полуфиналистът от Евро 2020 Дания и съставът на Тунис, които играят в другия мач от група D.

Селекционерът Дешан обяви, че на мястото на Бензема няма да бъде викан нов футболист, а той ще бъде заменен от Оливие Жиру.

"Напоследък Жиру е обожаван. Дори от тези, които го критикуваха и сега ги виждам в залата Франция е очарована, аз и Оливие също. Това е нападател, който е с нас от много дълго време. Полезен е за отбора, дори когато не вкарва", каза треньорът.

"Няма страх преди първия мач. Вие познавате играчите, някои да по-опитни от други. Те нямат търпение да започне първият мач. Не се притесняваме, има спокойствие и увереност", увери той.

Дешан отговори и на въпрос кой ще изпълнява дузпите в отбора при отсъствието на Бензема. "Ще видите, имаме няколко възможности, както и йерархия, която обаче може да се промени според това как се чувстват играчите", не даде повече яснота треньорът.

"Нима смятате, че нямаме лидер? Аз съм лидер, ставам рано сутрин и всички ме слушат. Някои не бяха лидери преди десет години. Освен това лидерите не се познават само по начина им на говорене, важното е всеки да бъде лидер на поста си. А ние имаме подходящите играчи", уверен е французинът.

"С президента Ноел Льо Грае обсъждаме ежедневно различни неща, но не и целта пред отбора. Първият мач е нашата цел. Трябва да вървим напред с групата играчи, които имаме. Имаме големи амбиции", завърши Дидие Дешан.