Хърватският национален отбор може да се гордее от победата си срещу Бразилия на четвъртфиналите на Мондиал 2022, но неизвестността преди двубоя срещу Аржентина властва изцяло в състава на "ватрените", заяви селекционерът на световния вицешампион от 2018 година Златко Далич.

"Когато отстраниш тим като Бразилия, който със сигурност е най-големият фаворит, трябва да бъдеш щастлив и горд. Уморен съм, но съм щастлив и се наслаждавам на момента. Не е далеч времето, в което трябва да започнем да се готвим за срещата с Аржентина", заяви специалистът пред медиите, цитиран от Ройтерс. 

Двубоят на хърватите с двукратните световни шампиони е във вторник. 

"В този момент не се намираме никъде. Нито тук, нито там. Ако бяхме отпаднали след груповата фаза, щяхме да го преживеем. Ако бяхме елиминирани на четвъртфиналите, със сигурност отново бихме преминали и през това. Отново сме на полуфиналите. Какво следва сега? Трябва да направим всичко възможно, за да постигнем нещо повече, защото би било много жалко, ако след всички тези усилия и жертви, които направихме, не направим още една крачка напред. Умората изобщо няма да е проблем и ние изобщо няма да я споменаваме. Те (Аржентина) също са много мотивирани, очакват титлата и са щастливи, защото Бразилия отпадна и празнуват това. Сега ни очаква много, много тежка работа. Те ще имат огромна подкрепа, тъй като (Лионел) Меси все още е техният основен играч и човек, на когото могат да разчитат. Той продължава да играе страхотно. Всичко ще зависи от нас. Ако не играем правилно, ако не сме сериозни и мотивирани, всичко ще бъде напразно", каза още Златко Далич пред медиите.