Националът на Англия - Букайо Сака, е готов да се нагърби с отговорността да изпълнява дузпа, ако се стигне до изпълнение на 11-метрови удари.

21-годишният футболист изпусна петата и решаваща дузпа за Англия във финала на Европейското първенство срещу Италия. 

Младежът обаче е безгрешен от този момент, като е вкарал и трите дузпи, които е изпълнил след загубата от Италия. Той реализира дузпа срещу Челси, Манчестър Юнайтед и Ливърпул - отново много големи отбори, в много големи двубои. Разбира се, финалът на Европейско първенство е на съвсем друго ниво. 

83 снимки

"Пораснал съм, прогресирал съм от тогава", заяви той дали е преодолял пропуска си през миналата година.

"Ако нямах увереността нямаше да изпълня дузпите, които изпълних за Арсенал. Така че ако се стигне до това на Световното, готов съм", сподели футболистът.

"Лично, опитах се веднага да продължа напред след този момент. Разбира се, няма как да го забравя, но да дойда тук и да вкарам три гола - това ме зарежда. Подкрепата на всички, дори феновете, ми помага изключително много. Всички в отбора се подкрепяме и си помагаме"

Англия ще срещне Франция на 1/4 финалите на Мондиал 2022.

Букайо Сака бе попитан дали може да мине по стъпките на Килиан Мбапе, който се превърна в звездата на Мондиал 2018. Английският национал прие с усмивка въпроса и отговори кратко: "Не...има само един Килиан Мбапе"

Английският национал Букайо Сака вярва, че Англия няма от какво да се страхува, докато се готви да се изправи срещу действащия шампион Франция на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол. Англия си осигури място на четвъртфиналите след успех с 3:0 над Сенегал, но сега предстои далеч по-трудна задача за отбора на Гарет Саутгейт.

"Ако погледнете първите ни четири мача, имахме три сухи мрежи. Това показва колко стабилни сме отзад и също така отбелязахме най-много голове. Чувствам, че просто трябва да подготвим най-добрия план за игра и излезем уверени. В момента играем наистина добре"