Аржентина и Австралия се изправят един срещу друг във втория осминафинален сблъсък на Мондиал 2022. Мачът на стадион “Ахмед бин Али” е тази вечер от  21:00 и ще може да го гледате НА ЖИВО с картина в сайта Gong.bg! Рефер на двубоя ще бъде полякът Шимон Марчиняк.
 
Голямата звезда на световния футбол Лео Меси ще изведе Аржентина в своя официален мач №1000. Тази внушителна бройка е достигната с екипите на Барселона, ПСЖ и националния отбор. Единствения аржентинец, който може да се похвали с подобно постижение, е Хавиер Санети, който има 1114 мача в кариерата си.
 
Аржентинците са сред големите фаворити за титлата в Катар. "Албиселесте" не са ставали шампиони от 1986 година и всички ачакват Лео Меси да изведе отбора до първото място. Тимът на Скалони тръгна с  шокираща загуба 1:2 от Саудитска Арабия на старта на Мондиала, но не допусна изненада в следващите си два мача от груповата фаза и спечели първото място в група "С".
 
Австралия пък е сред приятните изненади на това Световно първенство. "Кенгурата" бяха сочени като аутсайдер в група "D", но две победи с 1:0 срещу Тунис и Дания им осигуриха участие на осминафиналите на турнира.
 
Победителят от този осминафинал в следващата фаза ще се изправи срещу Нидерландия или САЩ.
 
Досега Аржентина и Австралия са се срещали 7 пъти, като "кенгурата" имат само една победа и едно равенство. Успехът е от далечната 1988 г. за "Златната купа", като на практика е приятелски мач по случай 200-годишнината от идването на първите заселници в Австралия. Равенството 1:1 е постигнато пет години по-късно и е доста престижно, защото е в плейоф за Мондиал 1994. Реваншът завършва с победа 1:0 за Аржентина и "кенгурата" не успяват да се класират.