Не знаем точния брой животинки, впрегнати в даването на прогнози по време на това европейско първенство, но със сигурност техния брой надхвърля 1000 в цял свят! Екипът на Гонг подходи далеч по-скромно, опитвайки повече от лежерно своята анималистична прогноза едва на ден четвърти на Евро 2012. Както се казва - нека първо другите се наиграят, пък после ние...

Чаровният Прето, даде своята първа прогноза за Евро 2012. Кучето, което ще помага на водещите по време на коментара им за мача Украйна – Швеция, вече даде своето предпочитание.

Пред Прето, който много обича да играе с топки, бяха поставени три възможности – победа за Украйна, победа за Швеция и равенство. А кучешкият му нюх предсказа, че отборът-домакин ще спечели сблъсъка тази вечер.

Любопитното е, че на точно обратното мнение е прасето Фунтик от Киев. Шопарът предрече успех за Швеция. Макар и преминал през пълен обрат, мачът донесе първи исторически точки за Украйна, които нашия Прето с лекота прогнозира. Така че - който е имал вяра на кучето, вероятно вече е малко по-богат!