Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо е бил категоричен в намерението си повече никога да не играе за английския тим, написа каталунското издание „Мундо Депортиво”. Според информацията футболистът е готов да прекара следващата година в заточение на трибуните и не смята да стъпи отново на терена с „червената” фланелка.

Капитанът на Ливърпул: Ще говоря с Коутиньо, но решението е негово

Разривът между 25-годишния футболист и мърсисайдци отдавна е публично достояние. Ливърпул отхвърли две оферти от Барселона, преди да излезе  с открито становище, че плеймейкърът не се продава. До този момент Коутиньо пазеше мълчание по случая, макар че не взе участие в последните 3 летни проверки. Малко преди първия официален мач за сезона – гостуването срещу Уотфорд (3:3) – бразилецът подаде молба за трансфер и оттогава е отстранен от първия тим.

Сагата "Коутиньо" изчерпа Юрген Клоп

Стивън Джерард: Проблемът с Коутиньо са ултиматумите на Барса

За момента няма ясни индикации, ще се стигне ли до продажба, като „Мундо Депортиво” докладва, че това е единствената желана от Коутиньо развръзка. Изданието твърди, че играчът е изяснил пред мениджъра Юрген Клоп, че повече не смята да носи екипа на Ливърпул. Той дори заявил намерение да изкара започващия сезон като зрител, отколкото да играе отново за „червените”.

Подобна заплаха изглежда крайно абсурдна, защото през януари Коутиньо подписа нов дългосрочен контракт, а това значи, че Ливърпул е в далеч по-силна позиция и може по-дълго да продължи грозното противоборство. Освен това с подобен акт футболистът ще застраши сериозно шансовете си да попадне в състава на Бразилия за Мондиал 2018. Отделно "Мундо Депортиво" едва ли не свидетелства, че последната конфронтация между Клоп и Коутиньо също е била очи в очи, което контрастира силно на начина, по който футболистът депозира трансферната си молба - посредством електронна поща.