Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът му не е имал късмет при равенството 3:3 срещу Уотфорд, с което започна сезона във Висшата лига на Англия. Естествено, при първа възможност специалистът трябваше да отговаря на въпрос за съдбата на Филипе Коутиньо, който подаде трансферна молба с цел да бъде продаден в Барселона.

Луд мач без победител беляза началото на сезона за Ливърпул

За разлика от случаите по-рано през лятото, когато германският специалист коментираше случая с категоричност, сега отговорът му бе доста по-йезуитски. Клоп обясни, че иска да се фокусира само върху състезателите, които са на негово разположение, а част от професията му е да се съобрази с решенията на клубните собственици и понякога на даден играч.

Клоп за Коутиньо и Барса: "Не" значи "не"

Клоп: Коутиньо? Нямаме нужда да продаваме никого

„Мачът имаше върхове и спадове. Нормално като за първи мач. Уотфорд е много силен съперник по отношение на физиката. През първото полувреме играхме без особена посока. Бяхме доста по-добри след почивката. Още от първата секунда знаехме, че идваме тук с намерението да спечелим”, каза Клоп.

„Според мен равенството е заслужено, Уотфорд имаше своите моменти. Вкараха ни два пъти след статични положения. При първия те разиграха наистина добре, но при втория… Нямаме право да допускаме такъв гол. Нямахме късмет. Видя се, че е засада. Имахме достатъчно хора наоколо при ситуацията. Липса на късмет е. Имахме и достатъчно шансове да вкараме още попадения.”

„Крайните ни защитници не бяха добре позиционирани, бяха твърде дълбоко. Ясно е, че противникът играе с дълги топки и ако подаването мине, по всяка вероятност ще има гол. Затова трябваше да сме изнесени по-високо и да пресираме. И да бяхме победили с 3:2, пак имахме много работа за вършене. При 3:3 нещата не се променят – все още имаме задачи. Все пак показахме някои много добри ситуации.”

„Салах се представи добре. Може би в началото играеше прекалено много на крилото, а ни трябваше да го намираме между линиите. Първите си единоборства ги загуби, защото Хосе Холебас е силно момче и е много бърз. След това започнахме да играем повече със Салах. В момента, в който отново имахме посока в играта, станахме невероятни.”

За Коутиньо няма връщане назад

Клоп призна, че Ливърпул още работи над селекцията

„Ситуацията с Коутиньо  и как ще се разреши ли? Аз не мога да кажа кой знае колко по този въпрос. Аз отговарям за целия отбор, за всички тези играчи, които са на разположение. Трябва да се фокусирам върху тях. Ситуацията, при която някой не е на разположение  - не мога да влияя върху това. Моята работа, особено на старта на сезона, трябва да приема решенията на собствениците, а понякога и на играчите. Просто се концентрирам върху отбора си”, завърши Клоп.