Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се старае да се изолира максимално от вихрещата се трансферна сага около плеймейкъра на отбора Филипе Коутиньо. Германецът заяви в прав текст, че е изчерпал отговорите си на въпросите по темата и иска да се концентрира върху предстоящите плейофни мачове от Шампионската лига срещу Хофенхайм.

Коутиньо не пътува с Ливърпул за Германия

В петък бразилският национал входира молба за трансфер само часове след като клубът пусна официално съобщение, че не смята да го продава въпреки настойчивите оферти на Барселона. 25-годишният Коутиньо не пътува с Ливърпул за Германия, като официалната причина е контузия в гърба.

„Няма какво да ви кажа по този повод”, коментира Клоп на пресконференцията си пред утрешното гостуване. „Разбирам, че всички се интересуват от този въпрос, но в момента аз не мисля за него.”

„Ще отговарям на въпросите, но сега не съм в колата на път за пресконференцията, докато си мисля: „Ако ме попитат това, какво ще кажа?”. Длъжен съм да мисля за тренировката.”

Клоп: Ако играем на 95% срещу Хофе, ще имаме ядове

„Винаги е било така: работя с играчите, които имам, и не мисля за тези, които не са на разположение в момента. Ако те са контузени – все едно, пак нищо не можеш да промениш. Ситуацията си остава същото.”

„Мисля, че казах всичко, което можеше да се каже (по въпроса с Коутиньо – б.р.). Ако  искате да ме питате, давайте, но аз нямам повече отговори. Нищо не се е променило през последните дни – нито от едната страна, нито от другата.”

„Не съм сигурен какво точно ме питате, понеже Коутиньо не е на линия в момента, а това е основното. В този момент той не може да играе за Ливърпул и както всеки може да се досети, това е доста сериозен удар за нас. От няколко дни сме наясно със ситуацията, така че бяхме в състояние да се подготвим и без него, точно както се подготвяме без Адам Лалана, без Даниел Стъридж”, допълни Клоп.