Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън потвърди, че смята да проведе разговор със съотборника си Филипе Коутиньо, който прави всичко възможно, за да си уреди трансфер в Барселона. Английският национал обаче подчерта, че разговорът едва ли ще повлияе особено върху решението на бразилеца да напусне „Анфийлд”.

Сагата "Коутиньо" изчерпа Юрген Клоп

В петък 25-годишният Коутиньо подаде официална молба за трансфер само часове след официалното становище, публикувано от „червените”, в което се заявяваше твърдото им намерение да не го продават въпреки всички домогвания на Барса. Коутиньо пропусна последните две летни контроли на мърсисайдци, а също и официалния старт на сезона във Висшата лига срещу Уотфорд (3:3), а от клуба посочиха като причина контузия в гърба.

Епизодът много напомня на случилото се през 2013 година, когато Луис Суарес беше близо до преминаване в Арсенал и бе отказал да тренира с „червените”. Тогава именно след разговор с капитана – по онова време все още Стивън Джерард – ситуацията се изясни, а уругваецът остана за още година на „Анфийлд”, преди да поеме към Барселона.

Клоп смени коренно тона по отношение на Коутиньо

„Като футболисти, когато трансферните прозорци са отворени, такива неща могат да се случат. Играчите идват и си отиват”, коментира Хендерсън, който тази вечер ще изведе тима си в първия плейофен мач от Шампионската лига срещу Хофенхайм.

Плейофите в ШЛ: Парадният вход не е за всички

„Длъжен си да очакваш такива събития и трябва да се фокусираш върху това, което е от значение. За нас най-важен е двубоят с Хофенхайм. Ще останем сплотени и ще направим така, че да се приберем с добър резултат.”

„Не мисля, че мога да повлияя на ситуацията с Коутиньо, ако трябва да съм докрай честен. Всичко зависи от Фил и клуба. В същото време двамата сме добри приятели и аз много го уважавам. Разбира се, ще поговоря с него, но този разговор ще си остане само между нас”, допълни 27-годишният англичанин.