Манчестър Юнайтед и Челси все още са в надпреварата с Ливърпул за подписа на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер, това твърдят медиите в Германия. 24-годишният футболист е в отлична форма този сезон, като има 27 гола в 36 участия за германския клуб досега. Ливърпул са свързани с Вернер от няколко месеца, като мениджърът Юрген Клоп иска да увеличи атакуващите възможности за следващия сезон.

По-рано тази седмица медиите съобщаваха, че Челси е се е отказал от преследването на Вернер, тъй като вярват, че той иска да отиде само и единствено в Ливърпул. Според германския „Sport1“ и Челси, и Юнайтед все са „горещи кандидати“, заедно с Ливърпул за подписа на Вернер.

Франк Лампард не крие желанието си да подобри атаката си по време на трансферния прозорец през януари, но Челси не успя да си осигури нов нападател. Нападателят на Олимпик Лион Муса Дембеле се смята за една от основните мишени за Челси през лятото.

Междувременно Оле Гунар Солскяер също гледа да засили атаката си, но планът на „червените дяволи“ да подпишат с нов нападател може да се промени след впечатляващия старт на Одион Игало на „Олд Трафорд“. Националът на Нигерия, който вкара четири гола в осем мача за Юнайтед, беше взет под наем от Шанхай Шенхуа до края на сезона и би струвал около 15 милиона паунда, ако Юнайтед реши да го вземе за постоянно. Солскяер е впечатлен от отношението на Игало след преминаването му в тима и посочи, че ще запази нападателя за още един сезон. Капитанът на Арсенал също е в полезрението на Юнайтед.