Германският нападател на РБ Лайпциг Тимо Вернер продължава да изчаква оферта от английския Ливърпул, въпреки че се появиха информации, че Манчестър Юнайтед ще „натисне” с оферта. Националът на Бундестима впечатлява през сезона с формата си, след като има 27 гола и 12 асистенции в 36-те си мача за „биковете” във всички надпревари.

Очаква се 24-годишният стрелец да напусне Лайпциг през лятото, а „червените дяволи” заявиха интереса си в опита да закупят нов нападател през идния трансферен прозорец. Според германското издание Bild, Ливърпул „води в надпреварата” за желанието на Вернер, след като футболистът мечтае да играе на „Анфийлд” и се очаква да пренебрегне предложенията на Ман Юнайтед, а също така и на Челси.

Нападателят има 21 гола през сезона в Бундеслигата, а също така има и четири гола в осемте си мача за Шампионската лига. Клубовете все още изчакват как точно ще процедират с трансферите, след като коронавирусът блокира всички спортни прояви и „замрази” също така почти целия спортен свят.