Английският Челси изглежда, че вече се е примирил с поражението си в преследването на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер, след като вярват, че той ще подпише с Ливърпул. Германският национал е основна мишена за няколко от най-добрите европейски клубове, включително и Манчестър Юнайтед, след като прави поредния си прекрасен сезон в Бундеслигата. 24-годишният Вернер има 27 гола във всички надпревари през този сезон.

Челси обаче ще насочи основния си фокус на друго място, след като прие, че Ливърпул са фаворити да подпишат с него. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е голям почитател на нападателя и нищо чудно наистина такъв трансфер да стане факт.

Така лондончани ще съсредоточат своите усилия върху привличането на звездата на Олимпик Лион Муса Дембеле, това твърди „The ​​Athletic“.

Основният нападател на „сините“ Тами Ейбрахам за момента отказва да преподпише, докато не научи за плановете на Франк Лампард за него и за всякакви нови попълнения. Челси също така ще позволи на поне един от Миши Батшуай и Оливие Жиру да напусне „Стамфорд Бридж“.