Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде има последната дума относно евентуалното привличане на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид през летния трансферен прозорец, съобщава „Mundo Deportivo“.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу прилага строго професионални критерии за евентуалния подпис с Антоан Гризман през юли и позволява на Валверде, Пеп Сегура, Ерик Абидал и Рамон Планес да имат последната дума по сделката.

Бартомеу е знае подробностите от неотдавнашните разговори между Абидал и Гризман. Френският национал ще струва 120 милиона евро през юли (вместо 200 милиона евро, които струва в момента). Президентът на Барселона е взел решение, че случилото се в миналото не го интересува и спортно-техническият щаб трябва да вземе решение дали ще осъществи привличането на световния шампион или не.

Самият футболист този път не иска да остане лоялен към отбора си, както бе през миналото лято, когато каталунците го искаха, но той не пожела да премине на "Камп Ноу", а желае да пробва късмета си в състава на Ернесто Валверде.

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал е бил информиран, че 28-годишния футболист вече има готовност да премине на "Камп Ноу". 

Гризман е решен да приеме предложение на Барселона, дори то да е в същите параметри от миналата година.