Преговорите между Барселона и Антоан Гризман са започнали, твърди в своя информация телевизия „La Sexta“. Тя се базира на сведения дадени от човек от антуража на френския футболист.

Хора близки до нападателя на Атлетико Мадрид са провели разговори със спортния директор на Барселона Ерик Абидал през миналата седмица. В тях те са информирали шефа на каталунския клуб за готовността на 28-годишния футболист този път да премине на „Камп Ноу“.

Гризман е решен да приеме ново предложение на Барселона, дори ако то е в същите параметри от миналата година.

Припомняме, че през миналото лято се говореше много усилено за трансфер на френския футболист на „Камп Ноу“, но той в крайна сметка взе решение да преподпише с Атлетико Мадрид и загърби предварителното споразумение, което бе постигнал с Барселона.

Според договора, който Гризман подписа преди година с Атлетико, клаузата му за откупуване е 200 млн. евро, но от 1 юли тя ще бъде намалена до 120 млн. евро.

Именно това намаляване на клаузата го е накарало да преподпише с мадридчани, тъй като по този начин ще има повече шанс за трансфер. За тази сума се очаква да бъде осъществена и сделката. Спекулациите за бъдещето на Гризман се засилиха след отпадането на Атлетико от Ювентус на 1/8-финалите в Шампионска лига.