Реал Мадрид обяви официално трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус. От испанския клуб излязоха със съобщение, в което заявяват, че на база желанието на играча са се съгласили да продадат португалския футболист на Ювентус.

„Реал Мадрид иска да изрази своята благодарност към един играч, който помогна на отбора да бъде един от най-добрите в света и бе част от едно от най-ярките времена в историята на нашия клуб и на световния футбол“, се казва в съобщението на „кралете“.

 „Отвъд завоюваните титли, спечелените трофеи и постигнатите резултати в областта на футбола през тези девет успешни години, Кристиано Роналдо бе пример за всеотдайност, работа, отговорност, талант и прогрес.

Той също така се превърна в топ голмайстор в историята на Реал Мадрид с 451 гола в 438 мача. Спечели общо 16 титли, включително 4 трофея от Шампионска лига, 3 от които последователни и 4 през последните 5 сезона. На индивидуална основа с фланелката на Реал Мадрид той спечели 4 „Златни топки“, 2 награди „The Best“ и 3 „Златни обувки“, сред много други награди.

За Реал Мадрид Кристиано Роналдо винаги ще бъде един от неговите велики символи и уникален пример за следващите поколения.

Реал Мадрид винаги ще бъде твоят дом“, завършва съобщението на испанския гранд.

CR7 се раздели с Мадрид и благодари за миговете в Реал

Роналдо без специално изпращане от Реал Мадрид

Кристиано срещу Реал след по-малко от месец

Рамос към Роналдо: Спечели си място в историята на Реал

Роналдо ще печели по 4000 евро на час в Ювентус

​Дибала приветства Кристиано в Юве