Ювентус официално обяви трансфера на Кристиано Роналдо, като го привлече за 105 милиона евро. Петкратният носител на Златната топка написа прочувствена раздяла, която стана достояние на целия свят през сайта на Реал Мадрид. В нея звездата на световния футбол не пропусна да благодари на всички хора, които са му помогнали да достигне тези успехи, които постигна с „кралския клуб”.

Годините, които прекарах в Реал и в града Мадрид са може би най-щастливите в моя живот. Изпитвам чувства на огромна благодарност към отбора и града и мога само да благодаря на хората за любовта и обичта, която получих.

Вярвам обаче, че е дошло времето да отворя нова страница в живота ми и затова помолих от клуба да приеме молбата ми за трансфер. Усещам, че това е правилното действие и моля нашите последователи да ме разберат.

Това бяха невероятни и уникални девет години за мен. Всичко бе изпълнено с вълнение. В Реал винаги е трудно, защото очакванията са много сериозно. Това не ме е притеснявало никога. Знам, че никога няма да забравя това, че усещах футбола тук по уникален начин.

Имах невероятни съотборници, както на терена, така и в съблекалнята. Чувствах топлото посрещане на трибуните на „Сантиаго Бернабеу” всеки път, когато побеждавахме. Спечелихме заедно три поредни Шампионски лиги и общо четири за пет години. Аз успях, с тяхната помощ на индивидуално ниво, да имам честта да спечеля четири Златни топки и три Златни обувки. Всичко това стана, благодарение на този огромен клуб.

Реал Мадрид завладя сърцето ми, както и това на моето семейство. Затова искам да благодаря повече от всякога: на клуба, президента, директорите, колегите ми, лекарите, физиотерапевтите, работниците и всички, които правят всичко възможно и работят неуморно Реал да бъде толкова голям клуб.

Благодаря още веднъж на феновете на Реал Мадрид. Благодаря и на испанския футбол. За деветте години, които бях част от Ла Лига играех срещу страхотни съперници. Цялото ми уважение и признание за всеки един от тях.

Знам, че е дошло времето за нова ера. Тръгвам си, но цветовете на фланелката и самата нея винаги ще я чувствам като моя, където и да бъда.

Благодаря на всички и разбира се, както казах за първи път на нашия стадион преди 9 години: Hala Madrid!", написа CR7 в официалния сайт на Реал Мадрид.