Реал Мадрид и Кристиано Роналдо се разделиха официално, след като португалецът ще премине в Ювентус с трансфер за 105 милиона евро. Носителят на пет Златни топки е в заслужен отдих след солидния сезон, който изигра за Реал, триумфирайки с Шампионската лига след успех в Киев над Ливърпул с 3:1.

Кристиано бе големият лидер за Португалия на Мондиал 2018, но европейският шампион отпадна на осминафиналите след загуба от Уругвай с 1:2. Роналдо отбеляза пет гола на планетарния шампионат, а се очаква да се присъедини към отбора от Торино до две седмици.

Италианският шампион е планирал голямо американско турне, където ще се готви за предстоящия сезон, а именно отвъд Океана Кристиано може да играе рано-рано срещу вече бившия си отбор – Реал Мадрид.

Юве стартира американската си авантюра на 25 юли срещу Байерн Мюнхен във Филаделфия. Три дни по-късно „старата госпожа” се изправя срещу Бенфика в Ню Джърси. Новият „Мерцедес-Бенц Стейдиъм” в Атланта пък ще види „бианконерите” в действие срещу сборен отбор от американската футболна лига, а на четвърти август е последният мач на торинци в
Щатите – срещу Реал Мадрид.

Двата отбора ще играят контролна среща на „ФедЕкс Фийлд” в столицата Вашингтон. Кристиано се очаква да бъде в групата на Масимилиано Алегри по това време и очакванията са да изиграе минути срещу бившия си отбор.