Отборът на Манчестър Юнайтед може да се окаже в доста деликатна ситуация, тъй като в клуба се съмняват дали Ювентус и Реал Мадрид ще могат да си позволят да закупят полузащитника Пол Погба. Агентът на французина Мино Райлоа вече заяви публично, че желанието на Погба е да напусне „Олд Трафорд“ откъдето също са готови да се разделят с него. През последните дни усилено се говори, че двете страни са стигнали до решението, че ще е най-добре, ако 27-годишният футболист си тръгне от "Олд Трафорд". 

Според „ESPN“ обаче Юве и Реал едва ли биха могли да си позволят да позволят високите финансови изисквания на полузащитника. Първата задача ще бъде той да бъде закупен, но в Юнайтед са решени да не приемат по-малка сума от тези 89 милиона паунда, които платиха за него на „биаконерите“ през лятото на 2016 година.

Втората пречка ще бъде заплатата на футболиста, която в момента възлиза на 290 000 паунда на седмица.

Единствената алтернатива би била, ако „червените дяволи“ се съгласят на директна размяна. Юнайтед е свързван с Пауло Дибала от Юве и с Иско и Лукас Васкес от Реал. През лятото и Гарет Бейл беше в плановете на 20-кратните шампиони, но уелсецът се завърна в Тотнъм макар и под наем.

„ЕSPN“ пише още, че цялата тази ситуация може дори да завърши с подписването на нов договор на Погба. В момента халфът е обвързан до края на сезон 2021/2022 година, но, ако от „Олд Трафорд“ не успеят да уредят неговата продажба до следващото лято, то те биха предприели този ход, за да не го изгубят отново за без пари.