Футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба е все по-близо до изхода от „Олд Трафорд“, след като е провел сърдечен разговор с мениджъра Оле Гунар Солскяер, твърди „Daily Mail“. Италианският шампион Ювентус се очертава като истински вариант за световния шампион през януарския трансферен прозорец, на фона на нарастващата несигурност относно бъдещето му.

Погба беше оставен извън стартовата единайсеторка в мача срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига, който беше загубен с 2:3 във вторник вечерта, което означаваше и отпадане за „червените дяволи“ от турнира.

Според британското издание французинът е провел откровен разговор със Солскяер, на който играчът е изложил своето негативно мнение за ролята му в клуба след злополучния двубой.

Getty Images/Gulliver
27 снимки

Юнайтед губеше с 0:3 до влизането на Погба в 61-ата минута, който имаше основна роля в опита на отбора да стигне до равенството. Той спечели дузпа, която бе реализирана от Бруно Фернандеш, а след това вкара и втория гол за своя тим, което обаче се оказа недостатъчно. Въздействието на Погба породи въпроси относно решението на Солскяер да го остави на пейката.

Но противоречивите коментари на агента на Погба Мино Райола в понеделник, в които той настоя, че 27-годишният футболист трябва да напусне „Олд Трафорд“, се смята, че са индикатор за неговото напускане. Ювентус се интересува от това да си върне Погба, но торинци не са сигурни дали ще могат да дадат исканата от Юнайтед сума, особено в светлината на финансовото въздействие на пандемията от коронавирус.

Юнайтед ефективно разполага с два трансферни прозореца, за да попречи на юношата сида напусне за без пари, когато договорът му изтече през 2022 година, което означава, че продажба през януари не е изключена. Клубът иска да си върне по-голямата част от тези 89 милиона паунда, които платили на „биаконерите“ през 2016 година.