Времето на Пол Погба в Манчестър Юнайтед вече изтича. Последната капка на търпение е била гневният изблик от преди няколко дни на агента на французина Мино Райола, който сподели, че халфът трябва да напусне „червените дяволи“, твърди „Sun“.

Английският клуб дълго време отказваше да продаде 27-годишния полузащитник. Според изданието обаче те вече били готови да приемат поражението и да позволят на рекордната си покупка да напусне. В клуба искали да си върнат поне част от инвестираните 105 милиона евро в него. Може обаче да се наложи да свалят цената му до 55 милиона евро, за да му намерят купувач.

Самият Погба предпочита да се върне в Ювентус, откъдето беше привлечен през 2016 година. Италианският шампион би взел обратно халфа обратно, но въпросът е дали разполага с нужните за това пари.

През лятото на 2019 година Реал Мадрид проявявал силен интерес към Погба, но е отказал да плати искната сума от 200 милиона евро. По същото време мениджърът Оле Гунар Солскяер, след като вече се беше разделил с Ромелу Лукаку и Алексис Санчес, бил готов същото да се случи и с френския национал. Условието му било получените от трансфера пари да бъдат реинвестирани в нови попълнения. До продажба на играча обаче не се стигна.

„Sun“ допълва, че именно Погба е струвал работата на Жозе Моуриньо, когато португалецът беше начело на Юнайтед и лиши французина от капитанската лента. Тогава между двамата избухна неразбирателство и ръководството подкрепи играча. Връщайки лентата назад, ръководството на отбора изглежда отчита като своя грешка подкрепата към Погба в миналото и най-вероятно ще последва неговата продажба в следващите месеци.