Един от ключовите футболисти на Манчестър Юнайтед в последните години Уейн Рууни коментира пред журналистите след финала в турнира Лига Европа, че ще решава своето бъдеще в близките седмици.

Юнайтед спечели трофея от турнира след 2:0 над Аякс.

"Щастливи сме, че спечелихме тази купа. Особено за феновете беше много важно. Но на нас ни беше трудно да играем в този тъжен ден, тъй като в понеделник нашия град беше сполетян от ужасна трагедия. Много хора от Манчестър загубиха по най-нелепия начин близките си хора, приятелите си, много хора пострадаха. Искаме да посветим победата на тези хора, които трагедията ги достигна. Това е труден момент и за цяла Англия, бяха първите думи на капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който се появи на терена при успеха с 2:0 над Аякс в заключителните минути.

"Да печелиш трофеи винаги е приятно, още повече тази купа в Лига Европа ни води в групите на Шампионската лига за другия сезон. Тотнъм например завършиха на 2-о място, нито един трофей не спечелиха. Но и двата отбора стартираме от групите на Шампионската лига. Много е важно, че сме в групите и аз го повтарях в последните си 3-4 интервюта, ако сте забелязали", допълни той.

Юнайтед взе трофея от Лига Европа

Попитан дали е изиграл последния си мач за Манчестър Юнайтед, нападателят отговори: "Да ви кажа честно, не знам. Не искам сега да мисля за това. Най-важното за мене в момента е да бъда със семейството си. Не сме говорили конкретно с Жозе Моуриньо за моето бъдеще, просто знам, че не иска да си тръгвам. Но моето решение какво ще правя не зависи от трансферната активност на Юнайтед през лятото. Моето решение ще бъде взето съобразно моето собствено състояние, в което се намирам. Но до няколко седмици ще се знае.

Моуриньо след триумфа в Лига Европа

"Не се притеснявам от това, че не съм играл в последните мачове от сезона. На първо място аз съм отборен играч. Не съм нито удивен, нито шокиран от това. Решението е на Жозе и ако това решение е в полза на отбора, аз няма какво повече да кажа. Винаги когато му трябвам, излизам на терена и давам каквото мога.