Нападателят М’Байе Нианг може и да отказа да остане в Уотфорд, но бъдещето му най-вероятно ще е свързано отново с Висшата лига на Англия. Евертън проявява значим интерес към футболиста на Милан, а според италианските медии „карамелите” са готови да платят 18 милиона евро.

22-годишният французин бе преотстъпен на „стършелите” през януари. Сделката се случи по изричното настояване на тогавашния мениджър Валтер Мадзари. Италианецът обаче бе освободен след края на сезона, а при това положение Нианг реши, че не му се играе на „Викаридж Роуд”.

Разочарованият Нианг ще се завърне в Милан

В Милан едва ли са склонни да дадат втори шанс на острието, макар неговата възраст да показва, че цялата му кариера е пред него. Със сигурност „росонерите” вече потриват доволно ръце при вида на офертата,която Евертън е отправил.

Нианг вкара 3 гола и даде 3 асистенции в 18 мача от Серия А през настоящия сезон в Серия А. Във Висшата лига статистиките му са сходни – 2 гола и 2 асистенции в 16 шампионатни срещи.

Коато Милан даде под наем тъмнокожия футболист през януари,  в договора му с Уотфорд имаше клауза, която задължаваше „стършелите” да откупят нападателя, ако той успее да вкара 10 гола.