Защитникът на Челси Антонио Рюдиер е трансферна цел №1 на Реал Мадрид за следващото лято. Според испанския канал „ABC“, „Лос бланкос“ очакват да привлекат германеца като свободен агент, след като договорът му с Челси изтича през юни.

Треньорът Карло Анчелоти иска да подсили защитата си, след като твърдите титуляри Рафаел Варан и Серхио Рамос напуснаха през лятото съответно за Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. По тази причина от „Сантиаго Бернабеу“ са направили Рюдигер като техен „приоритет No1“.

Мадридчани вече привлякоха Дейвид Алаба като свободен агент през лятото, след като договорът му с Байерн Мюнхен изтече и сега се очаква подобен ход за Рюдигер.

Но Реал Мадрид не е единственият отбор, който се интересува от 28-годишния защитник, като именно „баварците“ следят ситуацията му на „Стамфорд Бридж“.

Смята се, че от Челси искат да задържат своя играч, но последните информации сочат, че преговорите по новия договор са били спрени поне до месец януари. Съобщава се, че Рюдигер не е впечатлен от последната оферта на „сините“.

На Острова твърдят, че той държи да получава по невероятните 400 000 паунда седмично, което би било с 50 000 паунда повече от най-печелившия в клуба Ромелу Лукаку.

След като се премести на „Стамфорд Бридж“ през 2017 година, Рюдигер спечели Шампионската лига, ФА Къп, Лига Европа и Суперкупата на Европа. Той записа общо 159 мача за Челси и се утвърди като един от основните играчи на тима под ръководството на мениджъра Томас Тухел.

През този сезон Рюдигер е играл във всички седем от мача на Челси във Висшата лига, като помогна на „сините“ да застанат на върха в класирането преди международната пауза.