Ръководството на Борусия Дортмунд е охладило мераците на английските грандове, които се облизват, за да вземат 18-годишното крило на вестфалци Джейдън Санчо.

Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Тотнъм имат голям интерес да вземат английския халф, ала „жълто-черните” са категорични, че за по-малко от 100 милиона паунда няма да се разделят с ексхалфа на Манчестър Сити.

Санчо стартира от първата минута само веднъж за Борусия Дортмунд, но неговите изяви, влизайки от скамейката, направиха впечатление на селекционера на Англия Гарет Саутгейт и той получи повиквателна за мачовете с Хърватия и Испания.

Ексхалфът на Манчестър Сити има на сметката си шест асистенции, които явно са хванали окото на английските грандове. Британският таблоид The Mirror е стигнало до контакт с ръководството на дортмунди, а оттам е било съобщено, че очакванията са Санчо да тръгне по стъпките на Усман Дембеле, а в Дортмунд няма да продават евтино. Английската медия доверява, че шефовете в Борусия няма да се разделят с играча за под 100 млн. паунда, ако се отнася за трансфер в английските грандове.

Дембеле напусна Борусия Дортмунд след едва един сезон, след което се присъедини към Барселона за 120 милиона паунда през 2017 година.