Отборът на Борусия Дортмунд не показа никаква милост при домакинството си на Байер Леверкузен. „Жълто-черните“ наказаха своя противник с 4:0, а успехът ги изкачи на трето място във временното подреждане.

Джейдън Санчо откри за Борусия в 13-ата минута, с което попадение той се превърна в най-младия англичанин, който се е разписвал в Бундеслигата. В момента той е точно на 6601 дни. Освен с гол, Санчо се отличи и с две асистенции.

Марко Ройс се разписа на два пъти през втората част, а между неговите попадения Максимилиан Филип също намери целта. Дортмунд се изкачи на трето място, което дава право на участие в Шампионската лига догодина. Борусия вече има преднина от пет точки пред петия Хофенхайм, а до края на битката в Бундеслигата остават три кръга.

През първата част на „Сигнал Идуна Парк“ Ройс пропусна от бялата точка, но това в крайна сметка не се оказа решаващо за крайния изход от мача. Попадение на германския национал пък бе отменено след използване на видеоповторение.

Леверкузен бе загубил само веднъж в последните си шест гостувания на Борусия, но в днешния ден, домакините бяха тези, които заслужаваха пълния комплект точки в сблъсъка.