Реал Мадрид все още не е получил официална оферта за голямата си звезда Кристиано Роналдо твърди програмата на Onda Cero – „El Transistor”.

Според източниците на въпросната медия в момента италианският шампион проучвал възможността да закупи португалската звезда, но предложение нямало.

Съобщава се за проведени срещи между агента на голмайстора – Жорже Мендеш – и италианския гранд. На тях мениджърът опитвал да убеди „бианконерите“, че подобна сделка би била много изгодна за тях.

По-рано плъзнаха слуховете, че трансферът ще бъде финализиран съвсем скоро, а Юве иска да представи Роналдо на 7 юли, събота. Тиражираните информации са, че „Старата госпожа“ ще плати 100 милиона евро на Кралския клуб, а петкратният носител на „Златната топка“ ще подпише до 2022 година. Годишната му заплата щяла да бъде 30 милиона евро.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

Спекулации, че Роналдо ще напусне Реал има от 2017-а година, а след финала за Шампионската лига тази година, спечелен от Кралския клуб, португалецът обясни, че се радва, че е бил част от мадридския гранд. След тези негови думи медиите започнаха да пишат, че със сигурност португалецът няма да продължи на „Бернабеу“, а името му бе свързано с ПСЖ и Манчестър Юнайтед.

Говори се, че основната причина, за да се стигне до тази ситуация с Роналдо е нежеланието на боса на действащия европейски клубен шампион Флорентино Перес да увеличи заплатата на звездата.

По настояще Роналдо прибира по 21 милиона евро на година. За сравнение големият му конкурент Лионел Меси от Барселона взима по 40 милиона евро, а спряганият с Реал - Неймар от ПСЖ получава по 37 милиона евро.


Още новини: 

Record: Роналдо става играч на Юве до часове

Спешна среща между Реал и агента на Роналдо 

Роналдо се обидил от цената си и затова се маха от Мадрид 

Фалшив Роналдо предизвика еуфория на летище в Торино