Отборът на Ювентус иска да представи Кристиано Роналдо като свой нов футболист в събота (7 юли), съобщава Sport Mediaset.

Твърди се, че „бианконерите“ искат да финализират сделката в близките часове, за да може голмайсторът да бъде представен на знаковата дата. Както е известно, Роналдо традиционно се състезава с номер 7.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

По-рано медиите писаха, че петкратният носител на „Златната топка“ се е споразумял със „Старата госпожа“. Той щял да парафира до 2022 година и да получава 30 милиона евро заплата, а италианският шампион ще плати на Реал Мадрид 100 милиона евро по сделката.

Припомняме, че слухове, че Роналдо ще напусне Реал Мадрид има още от 2017 година, а след финала за Шампионската лига тази година, спечелен от Кралския клуб, португалецът обясни, че се радва, че е бил част от мадридския гранд. След това се заредиха серия спекулации, като името му бе свързано с ПСЖ и Манчестър Юнайтед.

Говори се, че основната причина, за да се стигне до раздялата между Реал и Роналдо е нежеланието на боса на клуба Флорентино Перес да увеличи заплатата на звездата.

По настояще Роналдо прибира по 21 милиона евро на година. За сравнение големият му конкурент Лионел Меси от Барселона взима по 40 милиона евро, а спряганият с Реал Неймар от ПСЖ получава по 37 милиона евро.


Още новини: 

Record: Роналдо става играч на Юве до часове

Спешна среща между Реал и агента на Роналдо 

Роналдо се обидил от цената си и затова се маха от Мадрид