Грандиозният трансфер на лятото по преминаването на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус няма да се превърне в сага, а ще бъде финализиран до часове. Новината е на португалското издание "Рекорд", което винаги дава прецизни информации за звездата. 

Оттам-нататък вестникът посочва вече изнесената информация, че договорът на петкратния носител на Златната топка ще е за следващите четири години и той ще получава по 30 млн. евро заплата за всяка една от тях. 

Очакванята бяха за по-задълбочени преговори между двата клуба. Роналдо обаче твърди, че има писмен документ от президента Флорентино Перес, в който му е обещано, че ако клуб даде 100 млн. евро и не е пряк конкурент на Реал, ще бъде продаден.

Футболистът се е позовал именно на този документ и е поискал да бъде дадена зелена светлина на сделката. Той е бил категоричен, че обратен път за него към "Сантиаго Бернабеу" няма и вратата е напълно затворена. 

Поставен пред такава ситуация, Перес е склонил на получената от "старата госпожа" оферта от 100 млн. евро и се очаква официално потвърждение на трансфера съвсем скоро. В Италия твърдят, че Роналдо дори вече е минал медицинските прегледи и е подписал личните си условия, така че няма никаква пречка.