Мостовете между Реал Мадрид и Кристиано Роналдо вече изглежда, че са изгорени напълно и петкратият носител на Златната топка е почти 100% сигурен напускащ. След като се разбра, че португалецът е все по-близо до Ювентус, вестник "Марка" разкри и причината за раздалечението между него и досегашния му клуб. 

Изданието, близко до клубното ръководство, публикува цялата история на разкъсването на отношенията между CR7 и президента Флорентино Перес. Всъщност, португалецът е решил категорично да се махне още през януари. 

Тогава той е трябвало да получи обещаното увеличение на заплатата, което се договориха с Перес миналото лято, когато отново имаше слухове, че ще напусне. Босът на "белите" обаче се направил на приятно разсеян и такова повишение на парите му не дойде. 

Това накарало наставника Зинедин Зидан да влети в офисите на ръководството и да изиска то да направи най-добрия му футболист отново щастлив. Докато се изготвяла документацията, в предложението била вкарана и клаузата за разтрогването на контракта - 100 млн. евро. Старата беше 1 млрд. 

Като я видял, Роналдо побеснял: "Щом струвам 100 млн. евро, значи тук не ме искат." А това донякъде е оправдано, като се има предвид колко полудя светът на футбола и как вече подобна сума не е толкова трудно да се даде, дори и за по-слаби от Роналдо футболисти. Изданието твърди, че разполага с този документ.

Точно тогава нападателят категорично решил, че това лято се маха и няма какво да го разубеди. В Испания смятат, че и тази драма е донякъде и в основата на напускането на Зинедин Зидан. А дали Роналдо ще поеме в посока Ювентус, предстои съвсем скоро да разберем.