Манчестър Сити ще изчака до летния трансферен прозорец, за да привлече Френки де Йонг от Аякс, към когото има много сериозен интерес от Барселона, Ювентус и Манчестър Юнайтед, съобщава „ESPN“.

През миналото лято Гуардиола имаше огромен интерес да привлече Жоржиньо от Наполи, но в крайна сметка италианският национал премина в Челси.

В момента Манчестър Сити разполага само с един дефанзивен халф в лицето на Фернандиньо.

От началото на сезона бразилецът е пропуснал само 16 минути в мачовете на Манчестър Сити във Висшата лига. Той има 1064 минути в 12 мача от началото на кампанията. Той е вторият най-използван футболист от Гуардиола, след Аймерик Лапорт, който не е взел участие само 3 минути от мачовете на „гражданите“ от началото на сезона.

Според информацията, Манчестър Сити се нуждае от нов футболист на тази позиция, но няма да действа на трансферния пазар до лятото на 2019 година.

Основната трансферна цел набелязана от Гуардиола е Френки де Йонг от Аякс. Другият играч, който попада в полезрението на Пеп е Рубен Невеш от Уулвърхемптън.

Хосеп Гуардиола по принцип не обича да привлича футболисти през зимния трансферен прозорец. Единственото изключение бе направено през миналата година, когато взем Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао. 

Смята се, че Манчестър Сити е готов да извади 80 милиона евро, за да привлече Де Йонг от Аякс. 

Спортният директор на английския клуб Чики Бегиристайн вече проведе няколко срещи със своя колега от Аякс Марк Овермарс, както и с агента на полузащитника. 

Аякс постави цени на двете си големи звезди

ПСЖ с двойна оферта за двама от Аякс

В Барселона уверени в привличането на Де Йонг

Мишена на Барса, Сити и Юнайтед: Вече почна да ми писва​

Манчестър Сити с офанзива за холандски национал