Ръководството на Реал Мадрид е променило изискванията си спрямо цената, на която е склонно да продаде Кристиано Роналдо в Ювентус. Според „Гадзета дело спорт” срокът на тяхното джентълменско споразумение с торинци за сума от 100 милиона евро е „изтекъл” и сега испанците настояват за 120 до 130 милиона от общоевропейската валута.

„Бианконерите” постигнаха принципна договорка с Роналдо и неговия агент Жорже Мендеш, който ги уведоми, че клиентът му е на разположение при цена от 100 милиона евро. Сега остава единствено да се постигне консенсус между двата клуба, но „Гадзета” твърди, че президентът на европейския клубен шампион Флорентино Перес се опитва да изстиска още пари от „старата госпожа”.

Авторитетното издание добавя, че намалената цена на Роналдо е била в сила до 15-и юни, което ще рече, че преговорите между двете страни далеч не са стартира толкова скоро, колкото се вярваше. В същото време Жорже Мендеш твърди, че никога не е приемал подобно условие. Тъй като обаче договорката не е била скрепена по официален начин, на практика Реал не може да бъде заставен да промени становището си. В същото време в действащия контракт на Роналдо все още има валидна клауза за откупуване на стойност 1 милиард евро.

Перес няма намерение да търси толкова пари, като си е поставил за цел да измъкне над 120 милиона от Ювентус. В Италия обаче не вярват в името на 20-30 милиона евро босът да развали преговорите и да остане с един недоволен Кристиано Роналдо в състава си.

Ако се стигне до споразумение между двата клуба, Ювентус почти сигурно ще трябва да продава. Сред потенциалните кандидати сред състава на „бианконерите” са Гонсало Игуаин, Пауло Дибала и Даниеле Ругани. Приоритетно торинци предпочитат да задържат Дибала, докато вярват, че за другите двама лесно биха могли да получат общо 100 милиона евро.

Колкото до внушителната заплата на Роналдо от 30 милиона евро годишно, очаква се тя да бъде покрита чрез спонсорство от компанията „Ексор”, чрез която собственикът Андреа Аниели притежава клуба. Има слухове, че Роналдо ще стане и новото глобално лице на автомобилния концерн Ферари.

Още по темата:

Реал поиска едно последно нещо от Кристиано

Мендеш: Ако Роналдо напусне, това ще е ново предизвикателство

Неймар нежелан от феновете на Реал?

Фалшив Роналдо предизвика еуфория на летището в Торино

Роналдо резервирал уникална вила в Торино

Юве иска да представи CR7 на 7 юли

Алегри си прекъсна ваканцията заради Роналдо

Три отбора намазват от трансфера на Кристиано

Магазинът на Реал май издаде напускането на Роналдо