Ако очакванията се сбъднат и наистина трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус стане факт, още три отбора ще намажат от трансферната сума, която ще получи Реал Мадрид. Общо 5% от нея ще си поделят отборите, в които е играл до 23-годишна възраст - Насионал Мадейра, Спортинг Лисабон и Манчстър Юнайтед. 

Според правилата на ФИФА, всички клубове участвали в развитието на даден играч до 23-та му година, получават определен дял при всеки негов трансфер до края на кариерата му. И точно затова въпросното трио ще се облажи. 

Ако приемем, че Реал приеме офертата на "старата госпожа" на стойност 100 млн. евро, то двата португалски и английския клуб ще си поделят общо 5 млн. евро. От тях половината ще са за "червените дяволи". 

Причината е, че нападателят дойде при тях на 18-годишна възраст и първите му пет сезона на "Олд Трафорд" носят по 0.5% за отбора от сумата или вкупом 2.5%. Това се равнява на 2.5 млн. евро от нищото в касата на Юнайтед. 

Спортинг пък ще получи по 0.5% от сумата за трите години между 16 и 18, в които е бил на "Жозе Алваладе", както и по 0.25% за трите години в академията преди това - между 13-та и 15-та годишнина на футболиста. 

Това прави обща сума от 2.25 млн. евро за "лъвовете" от Лисабон. Първият му клуб Насионал Мадейра ще получи 0.25% за това, че той е бил част от редиците му, когато е бил 12-годишен или 250 хил. евро.