Ръководството на Реал Мадрид е обявило пред своята звезда Кристиано Роналдо, че ще го приеме офертата на Ювентус от 100 милиона евро само при положение, че португалецът обяви публично намерението си да напусне.

Реално това се явява последната пречка пред, както се очертава, сделката на лятото. Според „Кадена КОПЕ” мадридчани са готови да приемат 100-те милиона от шампиона на Италия, но въпреки това все още нищо между двете страни не е подписано и съответно не съществува каквото и да е правно обвързване. За да си замине 33-годишния Роналдо от „Бернабеу”, все още е необходима благословията на президента на Реал Флорентино Перес.

А строителният магнат има съвсем ясно желание  и то е да избегне повтаряне на позорната ситуацията около раздялата с друга клубна легенда преди време – Икер Касияс. За целта му е необходимо публично изявление от страна на Роналдо, в което голмайстор №1 за всички времена на „белия балет” сам да изрази желанието си за ново предизвикателство. Перес вярва, че това ще съхрани имиджа на клуба и няма да има обвинения в това, че всъщност Кристиано е бил прогонен заради управленските решения спрямо него.

Най-вероятно Реал ще поиска от CR7 да свика пресконференция, каквато той обеща, но все още не се състояла, след многозначителните си думи при спечелването на Шампионската лига. При един такъв сценарий мадридският колос ще получи възможността публично да благодари на аса си за 9-те години вярна служба.

Останалите испански медии вкупом твърдят, че Роналдо вече е дал дума на президента на Ювентус Андреа Аниели, че преминава в Торино.

Още по темата:

Мендеш: Ако Роналдо напусне, това ще е ново предизвикателство

Неймар нежелан от феновете на Реал?

Фалшив Роналдо предизвика еуфория на летището в Торино

Роналдо резервирал уникална вила в Торино

Юве иска да представи CR7 на 7 юли

Алегри си прекъсна ваканцията заради Роналдо

Три отбора намазват от трансфера на Кристиано

Магазинът на Реал май издаде напускането на Роналдо