Ръководството на Ливърпул отчаяно прави опити да приключи сделката за плеймейкъра на Олимпик Лион Набил Фекир преди началото на Световното първенство. На този етап френският клуб не изглежда притиснат да бърза и възнамерява да чака търпеливо с надеждата, че може да се появи друг кандидат с по-големи финансови възможности.

През юли Фекир ще навърши 25 години и се очаква да бъде една от водещите фигури за  Франция на Мондиал 2018. Атакуващият полузащитник изпрати изключително силен сезон и определено изглежда готов за следващата стъпка в кариерата си.

Ливърпул е готов да плати 60 милиона паунда за френския национал, за да го превърне във второто си лятно попълнение. По-рано през седмицата „червените” обявиха привличането на Фабиньо от Монако срещу 45 милиона паунда.

На този етап Ливърпул и Лион не са близо до финализиране на споразумение. Според Canal+ преговорите продължават, макар и не със скоростта, която се харесва на англичаните. Всичко произтича от президента на „хлапетата” Жан-Мишел Олас, който ще се постарае да направи Фекир най-скъпия изходящ трансфер в историята на Лион. Към момента първото място принадлежи на Карим Бензема, който през 2009 година бе продаден на Реал Мадрид срещу 40 милиона евро.

Още по темата:

Нов в Ливърпул иска да играе редом до познат съперник

Босът на Лион: Само някой богат може да купи Фекир

Фекир за свой трансфер: В живота нищо не е забранено