Прясната покупка на Ливърпул Фабиньо желае да заиграе някой ден с Набил Фекир в един отбор. Двамата полузащитници дълги години мериха сили във френската Лига 1, но от тази седмица Фабиньо вече ще носи фланелката на мърсисайдския клуб, докато халфът на Лион е една от приоритетните цели на Юрген Клоп и щаба му за идния сезон.

"Фекир е играч от световна класа и играта му е на изключително ниво. Той демонстрира това постоянство във Франция, не само през изминалия сезон. Тази класа е последните няколко години. Ако той акостира на "Анфийлд", ще бъде страхотно", сподели Фабиньо пред "RMC".


Полузащитникът на "хлапетата" Фекир също говори за своето бъдеще пред "FourFourTwo". "Дали Фабиньо би бил мой съотборник в близкото бъдеще? Ще говоря за него, след като приключи Мондиала. Наистина не знам дали ще сменя отбора си преди края на Световното първенство", каза Набил Фекир.

През настоящия сезон в Лион Фекир играеше на позиция, която Юрген Клоп не използва на терена - точно зад нападателя. По този начин старши треньорът на Лион Бруно Женесио му позволява да отваря пространства за прииждащите отзад халфове на "хлапетата", а също така пасовете към съотборниците му са впечатляващи. Цифрите, които седят зад името на Фекир през настоящия сезон са солидни, като в 40 мача е отбелязал 23 попадения, а също така е подал и за 8 гола.