Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас отрече да са водени каквито и да било преговори с друг тим за звездата на тима Набил Фекир. От думите на боса стана ясно, че трансфер е повече от вероятен, стига отсреща да има изключително платежоспособен купувач.

В последните седмици се пише много интензивно, че Ливърпул ще привлече 24-годишния офанзивен халф. Вчера „червените” се подсилиха с опорния полузащитник на Монако Фабиньо за сумата от 44 милиона паунда, а се предполага, че Фекир би им струвал почти 61 милиона от британската валута (70 милиона евро).

Самият Фабиньо говори пред RMC Sport за желанието си да стане съотборник на „Анфийлд” с френския национал. „Той е много добър играч, от световна класа е. В Лига 1 това не е първият сезон, в който той демонстрира качествата. Прави го вече няколко години поред. Ако Фекир дойде тук, ще бъде много хубаво”, коментира бразилецът.

За да се случи това обаче „червените”, а и който и да е друг кандидат, трябва първо да спечели благоволението на Олас. „До този момент не е имало контакти нито с Ливърпул, нито с друг клуб. Нее съм обсъждал бъдещето на Фекир дори със самия него”, коментира президентът на Лион.

„Набил би искал да остане, след като се класирахме за Шампионската лига. Ще обсъдим нещата подробно и спокойно. За момента нищо не е решено. Който е решил да купува Фекир в този момент, ще трябва да е много богат”, допълни Олас.

Самият Фекир също отказа да прави конкретни коментари след победата на Франция над Саудитска арабия с 2:0, при която той отбеляза единия от головете. „Дали Фабиньо ще ми стане съотборник? Ще обсъждам бъдещето си след края на Световното първенство, не по-рано”, категоричен беше футболистът.

„Дали има вероятност да подпиша преди началото на турнира? Честно да ви кажа, не зная”, каза още Фекир.

Фекир може да подпише с Ливърпул още преди Световното

Фекир за свой трансфер: В живота нищо не е забранено