Легендарният бранител на Реал Мадрид от близкото минало Мичел Салгадо заяви, че ще бъде твърде болезнено за всички свързани с „лос бланкос”, ако голмайстор №1 в клубната история Кристиано Роналдо действително поеме към Ювентус.

33-годишният португалец хвърли сянка върху бъдещето си в Реал Мадрид непосредствено след триумфалния финал в Шампионската лига, а в последните дни преговорите с „бианконерите” станаха достояние на целия свят.

Салгадо, който има 4 титли на Ла Лига и 2 отличия в Шампионската лига с Реал Мадрид, силно се тревожи, че фронтменът на отбора през последните 9 сезона наистина може да си тръгне. „Лично мен, ако той си отиде, ще ме заболи, защото прекарахме заедно последните 6 месеца”, коментира някогашният испански национал.

„Той оставяше своята следа в историята на Реал и все още го прави, но аз го познавам доста добре: когато вземе решение, той кара напред без оглед на последствията. Ако Кристиано все пак остане, ще разполагаме с него за най-важните моменти, понеже е феномен.”

„Ако обаче е решил да си тръгне, ще му пожелаем най-доброто и ще му благодарим за всичко. Аз самият съм разтревожен от вероятността за трансфер, но това е лично решение. Тревожи ме също и снижаването на неговата цена”, завърши Салгадо.

Още по темата:

Агентът на Роналдо на съдбоносна среща в Мадрид

Буфон: Няма да се изненадам, ако видя CR7 в Юве

Истерията по Роналдо в Торино добива епични измерения

Евра към Кристиано: Подписвай бързо с Ювентус!

Роналдо отказала главозамайваща оферта от Китай

Tuttosport "наля" още масло в огъня, приветства Роналдо