Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отказал главозамайваща оферта от Китай в края на 2017 година. По информация на Marca голмайсторът отхвърлил предложение за двугодишен договор, по силата на когото да получава по 200 милиона евро на година.

Според испанското издание аргументът на голмайстора бил, че китайската Суперлига не била достатъчно атрактивна, а той самият искал да играе на високо ниво още поне няколко години.

В момента Роналдо е спряган с Ювентус. Твърди се, че петкратният носител на „Златната топка“ е пожелал да премине в италианския шампион, който го изкушил с 30 милиона евро годишна заплата.

Именно възнаграждението е основната причина Роналдо  да иска да си тръгне от Кралския клуб, твърдят запознати. В „белия балет“ той получава по 21 милиона евро, а това било крайно незадоволително за него, при все, че основният му конкурент Лионел Меси прибира по 40 милиона евро в Барселона. CR7 настоявал за увеличение пред боса на тима Флорентино Перес, но нееднократно се сблъскал с неотстъпчивостта му.

Говори се, че Перес иска да привлече на „Сантиаго Бернабеу“ Неймар и Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, за което му трябва солиден финансов ресурс. Именно заради това не искал да разходва средства за повишаване на заплатата на големия лидер на „лос бланкос“.

Междувременно в момента Роналдо се наслаждава на своята ваканция след участието си на Мондиала с Португалия. Очаква се в близките дни да стане ясна съдбата му.

 

Good morning ☀️ ☀️ ☀️ ☀️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on


Още по темата: 

Анчелоти към Роналдо: Алегри е идеален за теб 

Модрич: Роналдо остава в Реал

Каталунската преса изпрати Роналдо