Новият наставник на Барселона - Роналд Куман, вече е започнал работа по селекцията на тима. "Каталунците" имаха ужасен сезон, който приключи с унизителното 2:8 от0 Байерн Мюнхен в 1/4-финабите на Шампионска лита, като и сдадоха титлата в Испания на Реал Мадрид.

Вече се спомена, че Куман е насочил вниманието си към халфа на Аякс Дони ван де Беек, но сега нидерландското издание "AD" пише, че 57-годишният специалист се интересува и то полузащитника на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум. Според информациите бившият наставник на националния отбор на "лалетата" е казал на своя сънародник да не подписва нов договор с шампионите на Англия. Вайналдум навлиза в поселедната година от контракта си и все още чака преговори за нов договор.

Бившата звезда на Нюкасъл има 47 мача във всички състезания през миналия сезон, но конкуренцията за място в халфвата линия на "червените" е огромно. Освен него в центъра се подвизават още Фабиньо, капитанът Джордан Хендерсън, Наби Кейта, Алекс-Окслейд Чембърлейн, както и вече младия Къртис Джоунс. 

Ливърпул продължава да се интересува и от халфа на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара.